Header_deelnemers.jpg
Bands
Shanty & SmartlappenkoorOpeningsprogramma
Het Shanty & Smartlappenkoor maakt deel uit van het openingsprogramma en brengt naast wat bekende liederen een speciaal voor de opening gemaakt lied ten gehore.Vrijdag 11 september 2015
Tijdstip: 20:00

undefined
NatNoMo


:p

Martin Oude Kempers, gitaar

:p

William Eman, slagwerk.

Na vele albums en een aantal 12” van Oude Kempers als; CROII, Quantum Leap, Quantum Stardub, voor het beroemde Duitse Elektrolux/Elux records/Microlux label en jaren samen in bands (oa; EMU) gespeeld te hebben, maken Martin Oude Kempers en William Eman nu alweer geruime tijd geïmproviseerde muziek, muziek die voortkomt uit leven, intuïtie, emotie, gedachten, ervaringen en verdere dagelijkse beslommeringen.


:p

Deze worden tijdens de momenten van spelen getransformeerd tot een gevoelsdocumentaire van geluiden, tonen, akkoorden en rythmes.


Als serum maakt hun muziek een spel van het Nu.


Nat NoMo is te zien en te horen op hun Native Moon Youtube kanaal.

Vrijdag 11 september 2015

Tijdstip: 21:00 - 22:00


Zondag 20 september 2015

Tijdstip: 16:00 - sluitingstijd


undefined

Hisniband

Muziekgroep "Hisni Band "  vanuit Slovenië.

:p

De "Hisni Band " bestaat al 5 jaar en maakt onderdeel uit van een van de Sloveense hulpverlende instanties, nl;    VDC-INCE Menges.

:p

De groep is op zijn eigen manier actief over heel Slovenië.:p

 

Muziek en het spelen van muziek is het hoofddoel van een actief samenzijn.:p


De muziek wordt gespeeld op grond van eigen gevoelens en emoties en is niet gebonden aan regels. Soms is het; atonisch en soms; aritmisch.:p

De bandleden genieten in het proces van muziek maken. Muziek die anders is dan we gewend zijn, maar die zeer welkom en gewenst is.:p

Door middel van instrumenten verbinden we muziek met liefde en poëzie. De dichteres wordt altijd begeleidt door eigen muziek.


De visie van de Hisni Band is te vinden in het produceren van experimentele muziek.:p

De "stemmen der natuur " zoals de wind, het vloeien van water in een beek, het golven van de zee worden gekoppeld aan de instrumenten van onze kunstenaars.:p


Improvisatie en interpretatie wordt ritmisch begeleid door de rest van de groep.:p

 

De leden van de "Hisni Band "zijn;:p

Franci Orehek - gitaar en slagwerk.:p

Dusan Noc - slagwerk, basgitaar en zang.:p

Boris Ovca - Klavier en slagwerk.:p

Vida Marta Visnikar - Vocaal en mondharmonica.:p

Tina Ves - Slagwerk en poëzie.:p

Danijel Kanalec - gitaar en artistiek leider van de Hisni Band.


Telefoon: 00386 31 751 284
Mail: danijelkanalec@gmail.com

http://www.vdc-ince.com/

:p

Zaterdag 12 september 2015

Tijdstip: 17:00 - 19:00

Locatie: Podium


Zondag 13 september 2015

Tijdstip: 10:30 - 11:30

Locatie: Parkeerplaats bij start fietsroute


undefined

Ensemble 0.09Muziekschool Hengelo
Een combo van leerlingen van de Muziekschool Hengelo.Vrijdag 18 september 2015
Tijdstip: 17:00 - 19:00
Locatie: Podium

undefinedBorboleta MusicAndre Kerver

"Wat de rups als het einde van zijn leven beschouwt, noemt de rest van de wereld een vlinder."  

:p

     - Lao Tse 


(Borboleta is Portugees voor vlinder)

Na een rijk en veelzijdig muzikaal leven, dat voornamelijk werd bepaald door noten, die door anderen zijn bedacht, staat klarinettist André Kerver aan het begin van een heel nieuw avontuur.

:p

Muziek die ter plekke ontstaat. Muziek die niet weergeeft wat een componist heeft bedoeld, maar muziek die op dat moment door de musici op het podium wordt bedacht. Muziek die ontstaat uit de ontmoeting op de speelvloer, uit wederzijdse inspiratie. André Kerver gaat samen met professionele zangers improviseren op gedichten van Art Brut Kunstenaars.


Elf jaar is André Kerver als hij voor het eerst klarinet bespeelt. Vanaf dat moment krijgt hij in Enschede lessen. André kiest ervoor om te gaan studeren bij Walter Boeykens, Harry Sparnaay (basklarinet) en George Pieterson (kamermuziek).

André is  sinds 1985 jaren betrokken bij HET Symfonieorkest. Naast zijn functie van solo-klarinettist is André internationaal actief als docent, kamermusicus en solist. In 1988 word hij artistiek leider en klarinettist van het Valerius Ensemble. Aan het ArtEZ conservatorium in Enschede doceert André het hoofdvak klarinet en kamermuziek. Tijdens de vorige biënnale speelde het Valerius Ensemble het notenschrift  van Adolf Wólfli. 

Zondag 20 september 2015
Tijdstip: 13:30 - 14:30
Locatie: Podium

undefined

Singer Songwriters

Singer Songwriter Henk Jans

Henk Jans & Heico Herweijer

Henk Jans (gitaar en zang) brengt samen met percussionist Heico Herweijer, bluesy nummers met af en toe scheurende solo’s ten gehore. De teksten zijn Nederlandstalig en wat kleinkunstig.  We zijn een duo

gitaar/zang en percussion. Henk Jans maakt tijdens zijn optreden af en toe gebruik van een loopstation . Hierdoor is het mogelijk om solo’s over ter plekke opgenomen tracks te spelen. :p

Henk Jans zal gedurende het optreden ook een aantal gedichten en columns (voor)lezen.

:p

Woensdag 16 september 2015
Tijdstip: 17:00 - 19:00
Locatie: Podium

Singer Songwriter Liloe Rix

Liloe Rix

Liloe Rix is een singer-songwriter uit Amsterdam en heeft haar debuut EP ‘Today’ in April 2015 gereleased. De EP bestaat uit vijf akoestische pop songs, door de speelse mandoline-, banjo- en vioolpartijen die je door de liedjes dansen krijgen de nummers een folk/country randje. Inspiratiebronnen zoals Bernhoft, KT Tunstall, Lisa Hannigan en Kimbra maakt het tot een bewonderende mix tussen intieme luistermuziek en optimistische dans muziek. 


Bij haar optredens kan je het rustig een ‘one-woman-band’ noemen. Doordat ze haarzelf live begeleidt met loopstation, klinkt het alsof er een vijfkoppige band op het podium staat. Op het eerste gezicht lijkt het alleen een meisje met een gitaar, maar al snel merk je dat ze op haar gitaar slaat, en dat als percussie gebruikt, de laagste basnoten uit haar gitaar tovert en daar overheen nog wat koortjes zingt. Zo ontstaat er een originele en groovy show om naar te luisteren en te kijken. 


Haar EP is geïnspireerd op de volgende quote van Albert Einstein: ‘Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow’. Met deze ‘state of mind’ is ze klaar om haar muziek te verspreiden, met als doel: een glimlach op de gezichten van de mensen toveren om de wereld ietsje kleurrijker te maken.


:p

www.liloerix.com

:p

Zaterdag 19 september 2015
Tijdstip: 17:30 - 19:30
Locatie: Podium

undefined

Singer Songwriter SasjaSasja

Sasja is een meertalige, op je gevoel inspelende Singer songwriter uit 
Enschede. Haar liedjes gaan, vaak met boodschap, over de dingen die ze 
meemaakt of haar geraakt hebben en ze neemt haar luisteraars mee naar de uiteenlopende emoties die daarbij komen kijken. Je kunt haar op Facebook vinden www.facebook.com/sasjamusic en het laatste nieuws en nieuwe optredens checken, zo staan er binnenkort opnames voor haar eerste EP op de planning.

Donderdag 17 september
Tijdstip: 17:00-19:00
Locatie: podium

Gigi Arisci

Al op jonge leeftijd wilde Gigi Arisci de muziek in. Stiekem vluchtte 
hij vroeger naar het toilet en zong daar uit volle borst, hopend dat 
niemand hem hoorde.Nu, jaren later, is zijn eerste album een feit. En 
graag laat hij hem aan iedereen horen.
Gigi's muziek is een mix van verschillende muziekstijlen en zijn teksten 
gaan over het leven: over passie, over vallen en opstaan en over de 
liefde in al zijn diversiteit.

www.gigiarisci.com

Vrijdag 18 september
Tijdstip: 19:30-21:00
Locatie: Podium

Cabaret

Stand up Comedian Martin Borggreve

Martin Borggreve

Martin Borggreve is een geboren en getogen Hengeloër. Hij begon ooit als veelbelovend scholier, maar wist steeds verder de maatschappelijke ladder af te dalen. Van daaruit begon hij als laatbloeier zijn carrière als cabaretier, waardoor de weg naar boven nog steeds niet is gevonden. Als comedian kan hij getypeerd worden als iemand die droog uit de hoek komt. Daarnaast is de overdrijving ook een prima wapen. In ieder geval heeft het podium voor hem een therapeutische werking. Dit vormt ook een uitstekende basis voor zijn teksten. 

Maandag 14 september 2015
Tijdstip: 17:00 - 19:00
Locatie: Podium

undefined