Header_deelnemers.jpg
Poëzie 2015 | Iedereen kan dichten ook al kun je niet schrijven

Van harte welkom bij één of meerder poëzieworkshops.


Deze workshops worden gegeven door Blindschelders en Raadsman die ook betrokken zijn bij Het Andere Gedicht, een taalstimulerend poëzieproject van Special Arts voor mensen met een verstandelijke handicap.


Aanmelden kan via:http://www.specialarts.nl/special-inout. Hier vind je ook de aanvangstijden.

Poëzieschrijven voor iedereenBlindschelders en Raadsman

In deze workshop ontdek je dat eigenlijk iedereen een poëtische tekst kan maken. Via tien eenvoudige stappen schrijf je een verrassend gedicht, alleen of samen. Zo maak je kennis met de werkwijze Taalvorming, die het mogelijk maakt dat ieder mens zich op zijn eigen authentieke wijze kan uiten in taal. ’s Middags kun je ook deelnemen aan de workshop Voordragen door Art-Jan de Vries, theaterambassadeur van Special Arts. 


De zondag wordt afgesloten met een poëziepodium waar iedereen zijn of haar gedicht kan voordragen.

Zondag 13 september 2015
Tijdstip: 13:00 - 14:30

Poëziepodium 
Tijdstip: 16:00 - 18:00
Basis poëzieBlindschelders en Raadsman

In deze workshop maak je kennis met de werkwijze Taalvorming. Je leert via welke stappen je op een laagdrempelige wijze tot een poëtische tekst komt en vooral op welke manier dat kan bijdragen aan taalontwikkeling. Hoe krijg je een ander aan het schrijven, of aan het praten? Wat doe je als iemand niet kan schrijven? En wat is er eigenlijk zo belangrijk aan taal?

Woensdag 15 september 2015
Tijdstip: 10:00 - 12:30
Verdieping poëzie (Taalvorming direct toegepast)Blindschelders en Raadsman

Je hebt al eens een workshop Taalvorming gevolgd. Je past de werkwijze (wel eens) toe. Daarbij loop je tegen dingen aan. Wij helpen jou vandaag bij de ontwikkeling van jouw deelnemers. Na een introductie 's ochtends pas jij, onder begeleiding van ervaren docenten, Taalvorming nieuwe inzichten en technieken 's middags direct toe. Neem je eigen cliënten mee!

Donderdag 17 september 2015
Tijdstip: 12:30 - 15:30