Header_deelnemers.jpg

Werkplaats

Zelf Art Brut-kunstenaar zijn? Dat kan! Tijdens de Art Brut Biënnale wordt een kunstwerkplaats ingericht die bezoekers de mogelijkheid geeft om met verschillende materialen en technieken zelf aan de slag te gaan. Elke bezoeker aan de Biënnale kan zo helpen meebouwen aan een eigen universum, eigenlijk zoals de aartsvader van Art Brut Adolf Wölfli het bedoeld heeft. De groei van het gezamenlijke kunstbouwwerk wordt dagelijks op film en foto vastgelegd. De beelden zijn vervolgens te zien op de website. 


Kranten en papierplakband

Bezoekers kunnen alle dagen met kranten en papierplakband aan de slag en meewerken aan een gezamenlijke bouwwerk. Elke dag zal deze installatie groeien, waarbij niemand nog weet hoe het er uiteindelijk uit gaat zien. Een grote verrassing dus! 


Weven XXL
Lange, dikke stukken touw vormen de basis voor dit gezamenlijke weefraam. Met allerlei verschillende beschikbare materialen, kan iedere bezoeker die dat wil een stukje (mee) weven. Heb je thuis een oude tuinslang, repen stof, dik touw, neem het mee en voeg het toe aan dit enorme ‘weefwerk en beleef zo zelf de sensatie van weven in het groot!